New Orleans Pelicans Tewas Zion Williamson, Brandon Ingram dalam OT Loss
toto

New Orleans Pelicans Tewas Zion Williamson, Brandon Ingram dalam OT Loss

New Orleans Pelicans menggugurkan perlawanan pertama mereka musim ini dalam kekalahan lebih masa satu mata menentang Utah Jazz yang tidak tewas pada hari Ahad. Tetapi yang lebih penting, pemain permulaan Brandon Ingram dan Zion Williamson keluar dari permainan kerana kecederaan.

Zion Williamson cedera pinggul New Orleans Pelicans Brandon Ingram gegaran kepala
Penyerang New Orleans Pelicans Zion Williamson kelihatan di sini meringis Data SGP kesakitan selepas dia terjatuh pada percubaan dunk yang gagal menentang Utah Jazz di Smoothie King Center di New Orleans. (Imej: Stephen Lew/ USA Today Sports )
Pelicans dan Jazz bertemu dalam pertempuran 2-0 pasukan. Jika sama ada Ingram atau Williamson boleh didapati di hujung masa, terutamanya dalam masa lebih masa, ia akan meningkatkan secara drastik peluang Pelicans untuk mengalahkan Jazz untuk mengekalkan rekod tanpa kalah mereka. Jazz menang dan bertambah baik kepada 3-0.

Pelicans mempunyai jangkaan yang tinggi musim ini, dengan Williamson kembali ke kesebelasan utama selepas terlepas keseluruhan musim lalu akibat patah kaki.

Peminat setia di New Orleans tahu aspirasi pasca musim mereka dikaitkan dengan kesihatan Williamson. Apabila bekas pilihan #1 dalam Draf NBA itu sihat, tidak ada keraguan tentang kebolehannya bermain sebagai salah satu penyerang berkuasa paling dinamik dalam liga.

Williamson telah dibelenggu dengan kecederaan sejak musim rookie beliau. Ia hanya mengambil masa sehingga perlawanan ketiga musim baru sebelum Williamson mengalami kecederaan baru, dan peminat Pelicans yang paling letih berfikir, “Ini kita pergi lagi.”

Zion Down dengan Lebam Pinggul
Dengan baki lapan minit pada suku keempat, Williamson menyekat rembatan daripada pengawal Jazz Jordan Clarkson, yang mencipta peluang pecah pantas. Williamson memandu lorong untuk membuang dunk. Clarkson mengejar dari belakang dan mendapatkan tangannya pada bola. Williamson terlepas dunk dan terhempas kuat ke lantai.

Permainan malang,” kata rakan sepasukan Pelicans, CJ McCollum. “Jordan membuat permainan pada bola dan Zion jelas terjatuh dan terkena belakangnya.”

Williamson mahu kekal dalam permainan, tetapi dia jelas diperlahankan oleh kejatuhan.

“Mudah-mudahan, dia kembali lebih awal daripada kemudian,” tambah McCollum. “Itu banyak berat badan, banyak tenaga, banyak kesukanan turun.”

Ketua jurulatih Willie Green menggantikan Williamson yang enggan pergi ke bilik persalinan untuk diperiksa oleh kakitangan latihan. Green tidak meletakkan dia Togel SDY kembali ke dalam permainan, walaupun ia menuju ke masa lebih masa.

Pelicans meningkat 14 mata apabila Williamson tewas akibat kecederaan itu. Tanpa Williamson, mereka mendahului dua angka.

Selepas kekalahan itu, Pelicans berkata Williamson mengalami lebam bahagian belakang pinggul.

Williamson purata 22 mata dan 6.7 lantunan setiap perlawanan musim ini. Dia menjaringkan 25 mata dan menurunkan enam lantunan dalam 30 minit aksi sebelum kecederaan pinggulnya.

Ingram dalam Protokol Gegaran
Ingram menjaringkan 28 mata dalam dua perlawanan pertama musim ini sambil menumbangkan 60% daripada pukulan 3 matanya. Pemain swingman itu mempunyai permulaan yang panas menentang Jazz, menjaringkan 10 mata pada suku pertama.

Lewat suku pertama, Ingram bertembung dengan rakan sepasukan Naji Marshall semasa percubaan mencuri dan terkena kepala.

Ingram yang terpinga-pinga duduk di bangku simpanan pada separuh masa pertama suku kedua sebelum dia kembali bermain dengan baki enam minit sebelum rehat. Dia berada di gelanggang kurang daripada satu minit sebelum Green membawanya keluar. Kakitangan perubatan menemaninya ke bilik persalinan di mana dia dinilai untuk gegaran otak.

Status masa depan Ingram dan Williamson tidak diketahui. Pengawal sandaran Devonte’ Graham (2.3 ppg) boleh bermula menggantikan Ingram jika dia terlepas bila-bila masa. Larry Nance, Jr. (6.7 ppg, 6.0 rebound) kini disenaraikan sebagai Hongkong Prize kuasa hadapan sandaran di belakang Williamson pada carta kedalaman.

Pelicans menjadi tuan rumah kepada Dallas Mavericks pada hari Selasa dalam perlawanan Divisyen Barat Daya . Selepas perlawanan Mavs, Pelicans bermain enam daripada tujuh perlawanan seterusnya di atas jalan. Mereka menuju ke barat pada penghujung minggu untuk perlawanan tiga perlawanan menentang Phoenix Suns, Los Angeles Clippers, dan LA Lakers.

Pada penghujung pramusim, Pelicans mempunyai peluang +4000 untuk memenangi gelaran NBA 2023, menurut DraftKings. Selepas minggu pertama musim ini, Pelicans meningkat kepada +3000 kemungkinan untuk memenangi kejuaraan.